Fase 0. Benvinguts al projecte!
Aclariments inicials...
Ja has començat a navegar per la web didàctica del projecte GAPpisa. En les següents fases t’acompanyarem en el teu procés d’aprenentatge sobre l’avaluació de competències. És un camí de 6 fases, en el que aprendràs:
1. Què és una avaluació competencial formativa i inclusiva?
2. Quins són els criteris de qualitat que he de tenir en compte a l'hora de revisar i millorar el nivell de competencialitat de les meves proves?
3. Reflexió sobre els resultats... Com puc seguir millorant?
4. Què he de tenir en compte a l'hora d'utilitzar aquesta "nova manera d'avaluar" a l'aula?
5. Quins efectes té l'avaluació de competències en l'aprenentatge i la motivació dels teus alumnes? I en la meva manera de fer les classes?
6. Conclusions i resultats finals. Ja he acabat el projecte... Ara què?
Ja veuràs que a cada fase trobaràs objectius i activitats específiques que et permetran interioritzar els continguts més rellevants de la unitat i aplicar-los de forma pràctica. Quan acabis una fase, pots passar a la següent clicant sobre la fletxa corresponent del menú superior.
Quan hagis de realitzar l'enviament d'una activitat pot ser que et demanem que la comparteixis directament a la Comunitat; que omplis un formulari o que l'envïs per correu electrònic. Tranquil, ja t'ho anirem indicant.
Per altra banda, tingues en compte que la Comunitat sempre estarà en marxa! Anima't i expressa totes aquelles reflexions i/o dubtes que tinguis! L'aprenentatge és un acte social.

Qüestionari inicial
El primer pas abans de començar el projecte és reflexionar sobre les activitats d'avaluació que realitzeu habitualment a l'aula; és a dir, aquelles que són més representatives de la vostra matèria. Per això us proposem respondre el següent qüestionari inicial, amb sinceritat i reflexió crítica.
Descarrega't el qüestionari inicial, contesta'l i envia'l al teu coordinador/assessor.

Alguns comentaris sobre el format del projecte...
Tal i com hem comentat, el Projecte GAPpisa no és tan sols un curs de formació. És també una comunitat de pràctica centrada en la investigació i implementació d'activitats d’avaluació competencials, formatives i inclusives. Això vol dir que, tant en la forma com en el contingut, el projecte pretén fomentar la transferència de coneixement i la construcció d’equips de treball que aprenguin gràcies a les seves pròpies experiències educatives.
Per tal d'aconseguir aquest objectiu utilitzem diverses estratègies que asseguren la qualitat del projecte:

FORMACIÓ EN CASCADA
Una formació en cascada que consisteix en capacitar i assessorar a un grup de docents que adoptaran el rol de coordinadors de grup. Aquests seran els responsables de formar i acompanyar a la resta de professors que hi participin, ajustant-se a la realitat educativa de cada centre tant a nivell d’organització com de continguts.

REFLEXIÓ SOBRE LA PRÀCTICA
Un cicle d’activitats que avarca des de la capacitació teoricopràctica fins a la reflexió sobre la implementació real dels continguts treballats. El nostre objectiu és assegurar la competència dels participants en l’àmbit i per això creiem que és necessari aplicar els coneixements i les estratègies i, sobretot, reflexionar sobre el procés i l’experiència viscuda com a font d’aprenentatge. El punt de partida: les vostres pràctiques!

WEB DIDÀCTICA
Publicació de continguts en format heterogeni per tal d’atendre la diversitat de preferències d’in-put i out-put dels participants. Disseny i dinamització d'una web didàctica que us acompanyi durant tot el procés.