Fase 0. Benvinguts al projecte!
Presentació
El Projecte Emociona't té com a finalitat assessorar als docents del centre en la construcció d'una comunitat educativa que té cura de les persones de forma veritablement integral, això és, sense deixar de banda l'à mbit emocional, que és tan important com l'adquisició de coneixements i el pensament racional. L'instrument principal per portar a la prà ctica una educació compromesa amb el desenvolupament socioemocional dels seus alumnes serà l'elaboració del Pla d'Educació Emocional de Centre. Aquests objectius es concreten en un camà de 7 fases, en el que aprendrà s:
1. Què és Pla d'Educació Emocional de Centre?
2. Quines són les dimensiones que s'han de treballar pel desenvolupament de persones emocionalment competents? I els contextos on podem actuar-hi?
3. Dins dels contextos on es pot desenvolupar la competència emocional... com podem ser un model pels alumnes, famÃlies i companys i comunicar-nos de forma a/efectiva?
4. Quines propostes, activitats i projectes podem programar per educar les emocions? Com ensenyarem i avaluarem les emocions des del currÃculum?
5. Com podem aprofitar les oportunitats d'aprenentatge naturals que vivim per desenvolupar la competència socioemocional? Com intervenir per gestionar els conflictes de forma positiva? Com podem promoure un clima d'aula afectivament segur? L'espai fÃsic com element facilitador, com dissenyar una aula que potenciï l'aprenentatge?
6. Aplicació i validació del PEEC... quines mesures hem de tenir en compte per tal de posar-ho en prà ctica? Com podrem assegurar-ne la qualitat?
7. Conclusions i resultats finals. Ja s'ha acabat el projecte... Ara què?
Ja veurà s que a cada fase trobarà s objectius i activitats especÃfiques que et permetran profunditzar en els continguts més rellevants de la unitat i trobar estratègies per aplicar-los de forma eficient. Quan acabis una fase, pots passar a la següent clicant sobre la fletxa corresponent del menú superior. En algun moment et demanarem que realitzis l'enviament d'una activitat, pot ser que et demanem que la comparteixis directament a la Comunitat, que omplis un formulari o que l'envïs per correu electrònic. Tranquil, ja t'ho anirem indicant.
D'altra banda, tingues en compte que la Comunitat sempre estarà en marxa! Anima't i expressa totes aquelles reflexions i/o dubtes que tinguis. L'aprenentatge és un acte social!

Qüestionari d'avaluació inicial
El primer pas abans de començar el projecte és reflexionar sobre les concepcions que tenim respecte les emocions, com les vivim habitualment i com pensem que podrÃem acompanyar als nostres alumnes i les seves famÃlies a vivir-les positivament. D'altra banda també prendre consciència de les accions que realitzem diariament i que afecten al à mbit emocional, de forma directa i indirecta. Els resultats ens serviran de punt de partida des del que continuarem millorant. Per això us proposem respondre el següent qüestionari d'avaluació inicial, amb sinceritat i reflexió crÃtica:

Alguns comentaris sobre el format del projecte
Ja has començat a navegar per la web didà ctica del Projecte Emociona't, en les següents fases t’acompanyarem en el teu procés d’aprenentatge sobre l’elaboració del Pla d'Educació Emocional de Centre. El propòsit web és oferir-te un espai de referència amb recursos i activitats que et permetran aprofundir en els continguts de cada unitat i compartir els aprenentatges amb la comunitat educativa.
Per tal d'aconseguir aquest objectiu utilitzem diverses estratègies que asseguren la qualitat del projecte:

REFLEXIÓ SOBRE LA PRÀCTICA
El nostre objectiu és assegurar la competència dels participants en l’à mbit i per això creiem que és necessari aplicar els coneixements i les estratègies i, sobretot, reflexionar sobre el procés i l’experiència viscuda com a font d’aprenentatge. El punt de partida: les vostres prà ctiques!

WEB DIDÀCTICA
Publicació de continguts en format heterogeni per tal d’atendre la diversitat de preferències d’in-put i out-put dels participants. Disseny i dinamització d'una web didà ctica que us acompanyi durant tot el procés.